Detalji tragedije
106

Automobil nastradalog Reyesa potpuno izgorio, vozio 200 kilometara na sat

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Španski nogometaš Jose Antonio Reyes (35) poginuo je danas u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Seville i Utrere, rodnog mjesta preminulog igrača.
Nekadašnji igrač Seville, Arsenala, Real Madrida i Atletica sletio je s ceste na autocesti A-376 oko 11:40 sati sa svojim Mercedes Brabusom S550, automobilom koji ima 380 konjskih snaga.

Reyes se vraćao iz grada Almendraleje gdje je imao trening s ekipom Extremadure, a prvi rezultati istrage kažu kako je Reyes vozio više od 200 kilometara na sat, javlja Diario As.

Automobil se odmah zapalio pa su na mjestu nesreće poginuli Reyes i njegov rođak Jonathan Reyes, dok se drugi rođak Juan Manuel Calderon uspio izvući iz automobila sa 60 posto opekotina.

Prebacili su ga u bolnicu u Sevilli gdje mu je stanje vrlo ozbiljno, a Gradsko vijeće Utrere proglasilo je dva dana žalosti pa će sve zastave biti spuštene na pola koplja.

"Zaprepašten sam ovom tužnom informacijom. Nestao je život osobe koja je bila mlada i imala porodicu", rekao je gradonačelnik Utrere Jose Maria Villalobos.