Nogomet
0

Austrijska policija spremna za Euro 2008.

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Austrijska je policija svojim zaposlenicima zabranila odlazak na odmor za vrijeme evropsakog nogometnog prvenstva, kako bi mogla biti potpuno spremna za osiguranje ukupno 16 utakmica.

Austrijska policija Oko 27.000 austrijskih policajaca bit će u službi za vrijeme EURA, pri čemu policijska strategija prema navijačima počiva na načelima dijaloga, deeskalacije i akcije.

Za akciju su na raspolaganju pripadnici bečkog interventnog odjela za uzbune (WEGA), zatim 2.200 interventnih policajaca te 850 njemačkih policajaca s pravom intervencije.

Policajci koji poznaju navijačku scenu pravodobno će identificirati potencijalne nasilnike među navijačima, a pritom će imati potporu i policajaca iz zemalja sudionika EURA.

Oko stadiona bit će postavljene sigurnosne zone u koje će se moći ući samo s ulaznicom za utakmicu. Austrijanci se pouzdavaju i u činjenicu da brojnim huliganima neće biti dopušteno napuštanje svojih zemalja za vrijeme prvenstva.

U osiguranje prvenstva uključena je i protuteroristička postrojba Cobra, zadužena za čuvanje osoba. Na granicama će se povremeno i sukladno potrebama provoditi granične kontrole.

Za nadzor austrijskog zračnog prostora zadužena je austrijska vojska, a u Beču, Klagenfurtu, Innsbrucku i Salzburgu na dana utakmica dva sata prije početka do sat nakon svršetka utakmice vrijedit će zabrana letenja. U tu svrhu, Austrijanci su dogovorili usku suradnju sa švicarskom i njemačkom vojskom.