Liga nacija
27

Austrija savladala Sjevernu Irsku i ostala u utrci sa Zmajevima za play-off

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Austrije savladali su u Beču reprezentaciju Sjeverne Irske rezultatom 1:0 u grupi B3 Lige nacija.

Nogometaši obje selekcije pružili su blijedu igru. Sjeverna Irska se od prve minute žestoko branila, dok su austrijski napadi većinom završavali na oko 30 metara od gola gostiju.

Najbolju priliku za pogodak u prvom poluvremenu Austrijanci su imali nakon velike gluposti golmana Peacock-Farrella koji je napravio indirekt u svom kaznenom prostoru uhvativši loptu u ruke koju mu je vratio Evans, te je zbog te gluposti i "nagrađen" žutim kartonom. No, nakon indirekta Arnautović je donio krivu odluku i sa deset metara šutirao snažno, ali pravo u živi zid.

Ipak, kapiten Austrije iskupio se u 71. minuti. Žulj ga je lijepo pronašao po lijevoj strani, a napadač West Hama je krenuo okomito ka golu i šutirao sjajno po zemlji i pogodio mrežu gostiju za 1:0.

Sjeverna Irska je do boda mogla doći pet minuta prije kraja susreta. McNair je izveo korner, Grigg je šutirao glavom iz peterca, ali je pogodio stativu i lopta se odbila pravo u naručje Lindnera.

Nakon ovog rezultata situacija u grupi B3 se dodatno zakomplikovalaa. Zmajevima za prolazak u play-off trebaju dva remija ili remi i pobjeda u duelima sa Sjevernom Irskom i Austrijom, dok naše rivale pobjede u preostala dva susreta vode u baraž.