Nogomet
21

Austrija Beč osvojila turnir "Asim Ferhatović Hase", Travniku drugo mjesto

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U finalnoj utakmici Memorijalnog turnira "Asim Ferhatović Hase" Austrija Beč je slavila protiv Travnika rezultatom 6:4 i osvojila titulu.

Austrija je povela odmah u prvoj minuti preko Nuhanovića. Potom je Jusufbašić u petoj i devetoj minuti postigao dva gola za preokret Travnika.

Ipak, vodstvo Travnika nije dugo trajalo, jer je Nuhanović svojim drugim golom na meču u 10. minuti izjednačio. Uslijedio je i preokret Austrije, a u strijelce se u 14. minuti upisao Vahid Muharemović.

Novi gol za Austriju i vodstvo od dva gola razlike donosi Kečanović u 15. minuti što je njegov 10. gol na turniru.

Travnik je bio blizu debakla nakon što Alen Muharemović u 25. minuti postiže gol za 5:2, ali golovima Baručije i Jusufbašića, koji je tako upisao svoj hat-trick, vraća se neizvjesnost u utakmicu i u zadnjih sedam minuta ušlo se sa minimalnim vodstvom Austrije rezultatom 5:4

Za mirniju završnicu Austrije pobrinuo se Nuhanović koji u 36. minuti postiže hat-trick i postavlja konačnih 6:4 te Austriji osigurava prvo mjesto.

Treće mjesto na turniru pripalo je Sarajevu koje je savladalo Željezničar rezultatom 2:1.

Travnik: Nurković, Đogić, Nuhić, Čivić, Jusufbašić, Hasanhodžić, Fazlić, Baručija, Goloman, Hasanbegović, Kadrić, Brljak.

Austrija Beč: Nuhanović, A. Muharemović, V. Muharemović, Hota, Bešić, Kečanović, Turbić, Zuko, Bučuk, Drilon, Šabić.