Prijateljske utakmice
0

Australci bolji od Nijemaca, Engleska remizirala s Ganom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Svakako najveće iznenađenje u bogatom programu prijateljskih susreta odigranih u utorak navečer priredila je Australija pobjedom nad Njemačkom u Mönchengladbachu s 2-1.

Iako je sve vodilo prema očekivanom raspletu, te je "elf" vodio golom Marija Gomeza još iz 26. minute, "klokani" su u drugom dijelu u samo četiri minute uspjeli potpuno preokrenuti rezultat. David Carney zabio je u 61. minuti za izjednačenje, dok je netom potom David Wilkshire uspješno realizirao penal koji je prethodno skrivio Christian Träsch oborivši Harryja Kewella u kaznenom prostoru.

Engleska na Wembleyu nije uspjela savladati Ganu, te je susret završio 1-1. Imali su Englezi vodstvo od 43. minute kada je Andy Carroll zatresao mrežu nedavnih četvrtfinalista Svjetskog prvenstva, no uporni Ganci nisu se predavali i na kraju su se uspjeli spasiti od poraza golom Asamoaha Gyana u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Italija je u Kijevu savladala Ukrajinu 2-0 golovima napadača Villarreala, odnosno Juventusa Giuseppea Rosija i Alessandra Matrija. Rossi je zabio u 27., a Matri u 81. minuti, a bile su to ujedno i jedine dvije prave prilike za "azzurre" na utakmici. Iako su Ukrajinci imali mnoštvo prilika, posebice nakon što je Italija ostala s igračem manje (u 75. minuti je isključen Davide Astori), nisu ih uspjeli kapitalizirati.

Od ostalih susreta spomenimo da su Grčka i Poljska odigrali bez pobjednika i golova u Pireju. Grčka reprezentacija, vodeća ekipa kvalifikacijske grupe F u kojoj se nalazi i Hrvatska, imala je bolje šanse u prvom dijelu, posebice preko Costasa Mitrogloua i Pantelisa Kafesa, dok su pred sam kraj Poljaci mogli do trijumfa, ali loptu u mrežu nije uspio popremiti Kamil Grosicki. S druge je strane dobru priliku propustio realizirati Loukas Vyntra.

Prijateljske utakmice, važniji rezultati:

Engleska - Gana 1-1 (Carroll 43 / Gyan 90+1) Ukrajina - Italija 0-2 (Rossi 27, Matri 81)

Irska - Urugvaj 2-3 (Long 15, Fahey 48-11m / Lugano 12, Cavani 22, Hernandez 39) Njemačka - Australija 1-2 (Gomez 26, Carney 61, Wilkshire 64-11m) Čile - Kolumbija 2-0 (Fernandez 7, Beausejour 31) Grčka - Poljska 0-0 Slovačka - Danska 1-2 (Hološko 32 / Šalata 3-ag, Krohn-Dehli 72) Cipar - Bugarska 0-1 (Petrov 35) Katar - Rusija 1-1 (Kasola 4, Pavljučenko 34) Nigerija - Kenija 3-0 (Musa 3, Anichebe 48, Uche 90) Bjelorusija - Kanada 0-1 (Hainault 58) Kina - Honduras 3-0 (Bowen 17, Xu 39, 88)