Ispred saigrača
19

Aubameyangu u najgorem trenutku ispao pehar FA Cupa, urnebesna reakcija Lacazettea

K. H.
Ekipa Arsenala pobjedom protiv Chelseaja u finalu FA Cupa rezultatom 2:1 stigla je do 14. trofeja ovog takmičenja u klupskoj historiji, a kapitenu Topnika Pierre-Emericku Aubameyangu ispao je pehar neposredno pred dolazak kod saigrača.

Aubameyang je ujedno bio i heroj Topnika u ovom takmičenju. Nakon što je protiv Manchester Cityja postigao dva pogotka u polufinalu, Gabonac je u finalu protiv gradskog rivala još jednom postigao dva pogotka, donio svom timu preokret i na kraju pobjedu.

Kako je Aubameyang sredinom sezone dobio kapitensku traku koja je oduzeta Granitu Xhaki, on je bio taj koji je saigračima prvo trebao donijeti, a zatim s njima i podići pehar. Ipak, na putu prema mjestu gdje su ga saigrači čekali, pehar mu je ispao iz ruku, što je izazvalo salvu raznoraznih reakcija svih prisutnih.

U centru pažnje svakako je reakcija njegovog najboljeg prijatelja iz Londona i saigrača Alexandera Lacazettea, jer dok su ostali igrači s osmijehom ispratili ovu nezgodu, Francuz je napravio tužni i zabrinuti izraz lica, što nije promaklo fotografima s utakmice.

Jasno, pehar se nije oštetio i na kraju je sve prošlo u najboljem redu, a ovo je, još jednom napominjemo, 14. trofej FA Cupa koji je Arsenal u svojoj historiji osvojio i po tome su najbolji na Otoku.