Premiership
13

Aubameyang strijelac i isključen u novom kiksu Arsenala, Kolašincu 90 minuta

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Crystal Palacea i Arsenala podijelili su bodove na Selhurst Parku u okviru 22. kola Premiershipa odigravši neriješeno 1:1.

Odlično je susret počeo za Topnike budući da je Aubameyang iskoristio odlično proigravanje Lacazettea i doveo goste u vodstvo već u 12. minuti meča.

Ipak, do odlaska na odmor ljubitelji nogometa nisu mogli uživati u dobrom nogometu budući da pravih prilika za gol gotova da nije ni bilo.

Već u devetoj minuti nastavka Crystal Palace je izjednačio. Ayew je primio loptu u šesnaestercu i pucao po golu. Lopta je pogodila nekoga i promijenila smjer, tako da Leno to nije mogao odbraniti.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Veliki hendikep za Arsenal dogodio se u 67. minuti kada je isključen Aubameyang zbog preoštrog starta na protivnika. Sudija Tierney je situaciju pregledao VAR snimku i donio odluku da je start bio za isključenja.

Igralo se potom mirno do 79. minute, a onda je viđeno nekoliko odličnih prilika. Prvo je šansu propustio Tomkins, a s druge strane neprecizan je bio Lacazette, dok je Pepe pogodio stativu pa je ostalo 1:1.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je svih 90 minuta za gostujuću ekipu.

Crystal Palace je tako zadržao devetu poziciju na tabeli Premiershipa, odnosno jedno mjesto iznad svog današnjeg rivala Arsenala, koji ima bod manje.

Tabela: