Podržao trenera
2

Aubameyang: Sretan sam što igram za Wengera, osjećam se puno bolje

Klix.ba
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang kazao je u izjavi za engleske medije da je izuzetno sretan što nastupa u ovom londonskom klubu, a također je imao samo riječi hvale za menadžera Arsena Wengera.

Trener Arsenala se u posljednje vrijeme nalazi na udaru kritika zbog loših rezultata u ovoj sezoni, a on ima važeći ugovor do 2019. godine kada je planiran njegov odlazak iz kluba.

"Stvarno sam sretan što sam ovdje zbog njega. On je pokazao interesovanje za mene i ja sam sretan što igram za njega", rekao je Aubameyang pa nastavio.

"Osjećam se puno bolje. U januaru nisam igrao puno i bilo mi je teško kada sam došao ovdje, ali sada se osjećam bolje i pokušavam uraditi najbolje za tim i klub", istakao je bivši napadač Borussije Dortmund.

Gabonac je također istakao da mu je žao što ne može igrati u Evropskoj ligi gdje će Arsenal u okviru četvrtfinala igrati protiv CSKA iz Moskve.

"Nije lagano. Frustriran sam zbog pravila, ne znam koji je najbolji način da vam to objasnim, jer ne mogu pomoći svom timu. To je život, moram se pomiriti s tim", završio je Aubameyang.

Arsenal će nakon reprezentativne pauze igrati protiv Stokea i Southamptona na domaćem terenu, a također ih očekuju i utakmice Evropske lige. Ono što je bitno za Wengera, treninzima se vratio Lacazette koji se povrijedio prije mjesec dana.