Gabonac brutalan
20

Aubameyang odgovorio predsjedniku Borussije: Zašto ste takav klaun?

N. K.
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: EPA-EFE)
Arsenalov napadač Pierre-Emerick Aubameyang brutalno je odgovorio predsjedniku Borussije Hans-Joachimu Watzkeu, koji je prilikom gostovanja u Pragu u Ligi prvaka provocirao bivšeg napadača ekipe iz Dortmunda.

"Aubameyang igra sjajno u Arsenalu i sigurno mu je toplo oko srca kad pogleda svoj bankovni račun. Međutim, istovremeno je tužan svake srijede jer tada Ligu prvaka može gledati samo na televiziji", rekao je Watzke.

Prozvani napadač je ekspresno odgovorio na Twitteru te iskoristio priliku dotaći se i transfer politike predsjednika njemačkog kluba.

"Puno bolje za Vas bi bilo da ne otkrivam zašto sam stvarno otišao iz Dortmunda. Gospodine Watzke, zašto ste takav klaun? Sjećam se kada ste rekli da nikada nećete prodati Dembelea, a čim ste vidjeli 100 miliona eura, odmah ste ga pustili i uzeli novac. Zato Vas molim da me ostavite na miru i da Vi više ne govorite o novcu", napisao je Aubameyang.

Inače, Aubameyang je za Borussiju u četiri i po godine postigao 141 pogodak, dok je u 73 utakmice za Arsenal postigao odličnih 49 golova.