Izazvao još veći bijes
2

Aubameyang odgovorio na kritike citirajući Linekera, a zatim izbrisao post

H. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang ove sezone potpuno je van forme, kao i cijela ekipa kluba iz Londona.

Gabonac je na 15 utakmica u sezoni postigao svega pet golova i već sedmicama suočava se s žestokim kritikama pristalica Topnika na društvenim mrežama.

Jedan od rijetkih koji je stao u njegovu odbranu je nekadašnji čuveni engleski centarfor Gary Linker, koji je pokušao objasniti golgetersku krizu napadača Arsenala koji je u sinoćnjem meču protiv Southamptona konačno postigao gol (1:1).

"Svi napadači prolaze kroz periode bez postizanja golova. Najbolji ne dozvoljavaju da to utječe na njih. Aubameyang je jedan od najboljih i sada kada je postigao gol, nastavit će davati pogotke", napisao je Lineker na Twitteru, a Aubameyang je retvitovao njegov post nakon meča.

Međutim, to je izazvalo još veći bijes navijača Arsenala koji su nakon sinoćnje utakmice protiv Southamptona optužili Gabonca da igra za svoje golove, a ne za ekipu, ne uzimajući u obzir da to nije bilo dovoljno da Arsenal konačno slavi.

Negativni komentari na kraju su natjerali Gabonaca da izbriše tvit, a Arsenal je produžio niz bez pobjede na šest ligaških utakmica i tek su na 15. mjestu na tabeli sa samo 14 osvojenih bodova