Tvrdnje Bilda
11

Aubameyang ide u Arsenal, Dortmund dovodi Batshuayija

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Njemački Bild tvrdi da će nogometaš Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang preći u Arsenal, dok će bundesligaški klub iz Chelseaja dovesti Michyja Batshuayija.

Aubameyang nije igrao proteklog vikenda za Dortmund, a bilo je još nekoliko znakova koji govore da napušta Signal Iduna Park. Arsenal će očigledno dovesti reprezentativca Gabona, ali će izgubiti Alexisa Sancheza koji je najbliži Manchester Unitedu.

Bild navodi da će Aubameyangov transfer biti realizovan uskoro, najdalje za nekoliko dana, a Borussia Dortmund će prodajom svog napadača inkasirati 70 miliona eura. Aubameyang je postigao 21 gol u 23 utakmice odigrane ove sezone pa će ga biti teško zamijeniti. U utorak se pojavila informacija da bi Olivier Giroud mogao preći iz Arsenala u Dortmund, ali Bild piše da će Milioneri umjesto njega dovesti Chelseajevog nogometaša Michyja Batshuayija.

Batshuayji nije uvjerio menadžera Plavaca Antonija Contea da zaslužuje mjesto u ekipi te se povezuje sa Sevillom. Chelsea ga je platio 39 miliona eura kad ga je doveo iz Marseillea 2016. godine. Koliko bi on koštao Dortmund, nije poznato.

Navijači Manchester Uniteda se nadaju da će prelazak Aubameyanga u Arsenal povećati šanse za dolazak Alexisa Sancheza na Old Trafford. Ipak, BBC piše da Sanchezov transfer u United zavisi od toga da li će Henrikh Mkhitaryan preći iz ekipe Crvenih vragova u redove Topnika.