Zenica spremna
389

Atmosfera pred Gibraltar se zagrijava: Dolazak navijača se očekuje u poslijepodnevnim satima

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na stadionu Bilino Polje odigrati kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Gibraltara, a sve pripreme za večerašnji susret se privode kraju.

Iako naša reprezentacija večerašnji susret ne igra s toliko atraktivnim protivnikom ulice Zenice ne izgledaju ništa drugačije nego kako je to bilo i za prethodne kvalifikacione mečeve. Štandovi s navijačkim rekvizitima postavljeni su okolo stadiona kao i zaštitna ograda.

Policijske ekipe nalaze na terenu i u toku je detaljan pregled stadiona i vozila koji ulaze ili izlaze na parking, a policija osigurava i Hotel Zenica u kojem je odsjela selekcija Gibraltara.

Na stadionu Bilino Polje proteklih mjeseci ugrađeni su brojači za ulazak na tribine te videonadzorne kamere koje će nadgledati tribine i ulaz na stadion Bilino Polje u Zenici.

Navijači još nisu počeli pristizati u Zenicu, a u popodnevnim satima se očekuje njihov dolazak i zagrijavanje na ulicama grada pred susret u kojem je naša reprezentacija favorit.

Travnjak na Bilinom Polju je u odličnom stanju i spreman za večerašnji susret, a kako bi bio takav, reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoćnji trening odradila je na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.