Potpisao do 2025.
3

Atletico zvanično doveo veliko pojačanje iz Barcelone, Simeone tvrdi: Baš ono što nam treba

K. H.
Memphis Depay (Foto: EPA-EFE)
Memphis Depay (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski nogometaš Memphis Depay zvanično je postao novi igrač Atletico Madrida, a s njim je potpisan ugovor na dvije i po godine.

Depay se još od dolaska Roberta Lewandowskog dovodi u vezu s brojnim drugim evropskim klubovima, jasno, jer je izgubio mjesto u prvoj postavi Barcelone, a Atletico Madrid će ga predstaviti danas u 18 sati na stadionu.

Simeone je rekao da je Depay igrač koji ima kvalitet da bude "baš ono" što treba Ateltico Madridu u vrijeme jako loših rezultata i jedne od najvećih kriza u kojoj se klub nalazi.

"Memphis je pokazao želju da dođe u naš klub i nada se, a i mi također, da će se vratiti u svoju najbolju formu. Radujemo se radu s njim, on može biti baš ono što nam je potrebno", rekao je Simeone.

Depay je u Barcelonu došao u junu 2021. godine kao slobodan nogometaš.

Karijeru je počeo u PSV-u za koji je nastupao od 2011. do 2015. godine, a nakon toga je napravio veliki transfer u Manchester United gdje ga je doveo Louis Van Gaal.

Ipak, na Old Traffordu se nije snašao najbolje pa je 2017. godine otišao u Lyon gdje je doživio potpunu igračku afirmaciju, a nakon četiri godine kao slobodan igrač, odnosno nakon što mu je istakao ugovor, došao je u Barcelonu. Za reprezentaciju Nizozemske je debitovao 2013. godine.