Poraz u produžecima
39

Atletico Madrid se obrukao i ispao iz Kupa Španije porazom od trećeligaša

K. H.
Detalj s utakmice (Foto: EPA-EFE)
Detalj s utakmice (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Atletico Madrida ispala je iz španskog Kupa Kralja nakon poraza od niželigaša Leonese poslije produžetaka rezultatom 2:1 u susretu 1/16 finala ovog takmičenja.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka i već tada se moglo naslutiti da će Jorgandžije imati velikih problema u ovom susretu, no kada je Correa u 62. minuti doveo tim Diega Simeonea u vodstvo, činilo se da će Atletico Madrid rutinski privesti meč kraju i osigurati prolazak među 16 najbolih.

Ipak, u 83. minuti Castaneda prelijepo pogađa i poravnava na 1:1, a pobjednik je odlučen u produžecima, tačnije u 108. minuti kada Sergio Benito kruniše jedan sjajan kontranapad svog tima za erupciju oduševljenja na stadionu Reino de León.

Atletico Madrid je u ovom susretu bio izraziti favorit za pobjedu i prolazak dalje, no ekipa Diega Simeonea očigledno nije naučila ništa na lekcijama Real Madrida i Barcelone i na poprilično sramotan način su završili takmičenje u Kupu Kralja.

Podsjećamo, Real Madrid i Barcelona osigurali su prolazak u osminu finala, ali su do pobjede protiv također španskih niželigaša stigli teškom mukom. Kraljevski klub je slavio protiv Unionistasa rezultatom 3:1, dok je Blaugrana nakon preokreta pobijedila Ibizu sa 2:1.

Ispadanje Atletico Madrida nije jedino iznenađenje u ovom takmičenju, a u četvrtak su zabilježeni sljedeći rezultati:

Ebro - Leganes 0:1 Mirandes - Celta Vigo 2:1

Badajoz - Eibar 3:1 Rayo Vallecano - Betis 3:2