Protivnik Želje
70

Atletico Madrid s tri poraza i najviše primljenih pogodaka prošao grupnu fazu

Piše: K. H.
Juniore Željezničara u šesnaestini finala Omladinske Lige prvaka očekuje susret protiv Atletico Madrida.

Jorgandžije su grupnu fazu završile na drugom mjestu iza prvoplasiranog Chelseaja, a u šest odigranih utakmica ostvarili su tri pobjede i tri poraza pa su samim tim grupnu fazu završili s devet osvojenih bodova.

U prvom meču grupne faze Atletico Madrid je slavio protiv Rome u Rimu sa 2:1, da bi nakon toga na domaćem terenu izgubili od Chelseaja 1:3. Uslijedio je dvomeč protiv Qarabaga i gostujuća pobjeda rezultatom 5:1, da bi iznenađujuće na domaćem terenu izgubili od istog protivnika 1:0.

U pretposljednjem kolu u direktnom duelu za drugo mjesto slavili su protiv Rome rezultatom 2:1, a u posljednjem kolu poraženi su od Chelseaja u Londonu rezultatom 4:2. Na kraju grupne faze, Atletico Madrid i Roma imali su isti broj bodova, ali je španski tim prošao dalje.

Gol-razlika u šest odigranih utakmica bila je 12:11 te je Atletico grupnu fazu završio s najviše primljenih pogodaka u svojoj grupi. Najbolji strijelci su napadač Giovanni Navarro (3) i njegova zamjena Alberto Salido koji je također postigao tri pogotka. Trener je Španac Manuel Jesus Cano Martin.

U prošlogodišnjem izdanju Omladinske lige prvaka ispali su u četvrtfinalu od Salzburga nakon poraza na gostujućem terenu rezultatom 2:1, a upravo su omladinci Salzburga osvojili ovo takmičenje.

U nokaut fazi takmičenja igra se samo jedan meč, a ukoliko rezultat nakon 90 minuta bude neriješen odmah će se pristupiti izvođenju penala. Susret će biti odigran 6. ili 7. februara na Grbavici.