La Liga
7

Atletico Madrid nastavlja s očajnim rezultatima, Eibar neporažen na Wanda Metropolitano

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Atletico Madrida nastavila je s lošim rezultatima u novoj sezoni španske La Lige, a oni su na domaćem terenu u meču 4. kola protiv Eibara tek u 94. minuti stigli do jednog boda.

Antoine Griezmann odbio je Barcelonu i ostao je u dresu Jorgandžija, Martins i Lemar kao velika pojačanja stigla u u klub i s obzirom na to da se finale Lige prvaka ove godine igra na njihovom Wanda Metropolitano, klub je s najvećim mogućim ambicijama započeo novu sezonu.

Ipak, nakon osvojenog Superkupa Evrope, Atletico Madrid ima velike probleme u La Ligi. Protiv Eibara su odigrali meč četvrtog kola, a s jednim osvojenim bodom imaju samo pet od maksimalnih 12 bodova.

Da situacija bude gora, Atletico Madrid opet je imao velike probleme u samoj realizaciji napada. Protiv Eibara su bili bolji protivnik, stvarali su prilike, ali nisu uspjeli stići do pogotka.

Kako se bližio kraj utakmice, tako su domaći igrači i navijači bili sve nervozniji, a onda u 87. minuti šok. Nakon što se lopta nekoliko puta odbila u petercu Atletico Madrida, stigla je do Sergija Enricha koji je lagano šalje u mrežu za vodstvo od 1:0.

Odmah su Jorgandžije krenule po makar jedan bod, Godin je u 92. minuti pogodio prečku, ali onda Borja Garces Moreno pogađa za 1:1 i donosi jedan bod svojoj ekipi.

Tabela: