La Liga
24

Atletico Madrid herojskom igrom stigao zaostatak od 2:0 i vratio se na prvo mjesto

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Atletico Madrida ostvarila je treću pobjedu u meču 3. kola španske La Lige, a oni su nakon velikog preokreta savladali Eibar na svom terenu rezultatom 3:2 čime su zadržali prvo mjesto na tabeli.

Sam početak susreta bio je kao košmar za igrače Diega Simeonea. Već do 19. minute Jorgandžije su primile dva pogotka, što je prvi put u eri ovog trenera da je na domaćem terenu u tako kratkom periodu primio dva pogotka, a strijelci za Eibar su bili Charles u 7. i Arbilla u 19. minuti.

Do kraja prvog poluvremena Atletico Madrid je uspio smanjiti na 2:1, a strijelac pogotka bio je Joao Felix.

U 52. minuti Atletico Madrid stiže do poravnanja nakon pogotka koji je postigaio Vitolo, a kada su svi mislili da će susret završiti bez pobjednika, odnosno da Jorgandžije neće uspjeti probiti odbranu gostiju, na scenu je stupio rezervista Thomas koji u 90. minuti pogađa za 3:2 i erupciju oduševljenja na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu.

Do kraja meča Atletico Madrid je rutinski sačuvao stečenu prednost i ostvario je treću pobjedu u ovoj sezoni, što ih izdvaja na prvom mjestu na tabeli te su jedina ekipa koja ima devet bodova.