La Liga
30

Atletico i Barcelona podijelili bodove u uzbudljivom susretu u Madridu

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Atletica i Barcelone su u Madridu remizirali (1:1) u osmom kolu španske La Lige.

Atletico je bolje ušao u susret, a već u 7. minuti Griezmannov šut je krajnjim naporom skinuo Ter Stegen. Isti akteri i isti rezultat je viđen samo dvije minute kasnije.

Domaćin je poveo u 21. minuti. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Saula koji se najprije elegantno riješio Rakitića i Semeda, a potom je sa 18 metara lijepo pogodio gol Barcelone.

Golman Atletica Oblak je prvi put imao ozbiljnog posla u 56. minuti, Messi je šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara, a Slovenac je sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Messi je ponovo bio u prilikama u 65. i 71. minuti, prvi put je Oblak odbranio, a drugi put je Argentinac bio za malo neprecizan.

Potom je zaprijetio Suarez u 80. minuti, ali je Oblak fantastično odbranio njegov udarac. No, golman Atletica je samo dvije minute kasnije kapitulirao nakon Urugvajčevog šuta. Roberto je ubacio sa desne strane, a Suarez je glavom pospremio loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Posljednju priliku za pobjedu Barca je imala u 90+4. minuti kada je Messi izveo slobodan udarac sa 16,5 metara, ali je šutirao pravo u Oblaka.