Primera
0

Atletico do slavlja u sudijskoj nadoknadi

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 16. kola španskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid pobijedio je Sevillu na svom Vicente Calderonu 2-1 golom Antonija Lopeza u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Povela je Sevilla lijepim golom Renata glavom iz 44. minute, kada je Brazilac iskoristio dobro ubacivanje Diega Perottija.

Atletico je uspio izjednačiti već u trećoj minuti drugog poluvremena i to na jako sretan način, budući je udarac Diega Forlana golman Anders Palop odbio ravno u glavu vlastitog braniča Ivice Dragutonovića, od kojeg je ona završila u mrežu gostiju.

Pobjednički gol Atletica za klupsku tek četvrtu ovosezonsku pobjedu Lopez je zabio glavom u doslovno posljednjem napadu utakmice u lijevi donji golmanov ugao. Lopezu je asistirao Simao iz slobodnog udarca s desne strane.

Na kraju kažimo da je Sevilla od 73. minute igrala s igračem manje, budući je tada drugi žuti karton zaradio Aldo Duscher.

Primera, 16. kolo:

Atletico Madrid – Sevilla 2-1 (Dragutinović 48-ag, Lopez 90+4 / Renato 44)

Barcelona - Villarreal  1-1 (Pedro 7 / Fuster 50)

Valencia - Espanyol 1-0 (Žigić 90+2)

Redoslijed: 1. Barcelona 40, 2. Real Madrid 37 (-1), 3. Valencia 32, 4. Sevilla 30, 5. Mallorca 27 (-1)..., 9. Villarreal 22...11. Atletico Madrid 17...