Sport Centar
0

Atkinson: "Sudiću pošteno u Portugalu"

Sarajevo-x.com
Sport Centar u novom broju, koji je od danas u prodaji na kioscima u cijeloj BiH, donosi ekskluzivnu priču o Englezu Martinu Atkinsonu. Iz ilustracija SMS poruka sudije prve utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo između Portugala i BiH, koje je u proteklim danima slao Sinišu Zrniću, bivšem FIFA-inom arbitru iz naše zemlje i svom prijatelju, saznajte šta obećava za ovaj meč.

Kuže: Čuvajte se Deca

Josip Kuže, selektor Albanije, reprezentacije koja je Portugalu uzela bod na gostovanju u minulim kvalifikacijama za SP u Južnoafričkoj Republici, smatra da BiH ima šansi u dvomeču sa "evropskim Brazilom". Između ostalog, ističe da će svim srcem navijati za našu zemlju, te da, igrao Ronaldo ili ne, naši igrači posebnu pažnju moraju obratiti na Deca, centralnog organizatora njihove igre, piše Sport Centar.

Moguće taktike BiH u Portugalu

U top temi novinari sedmične sportske bh. novine napravili su i zanimljivu grafičku analizu mogućih taktika našeg nacionalnog tima u utakmici koja se igra u subotu (14. novembra) na stadionu Luz u Lisabonu. Kako navodi Sport Centar, postoje dvije opcija na osnovu koji se selektor Miroslav Ćiro Blažević namjerava suprotstaviti Portugalcima.

Sve o 94. vječitom derbiju

Osim "utakmica vijeka" sa Portugalom, iz sadržaja 29. broja Sport Centra izdvajamo i opširnu foto priču sa 94. vječitog derbiju u kojem je proteklog vikenda Sarajevo savladalo Željezničar na Grbavici.

Za Sport Centar govore i Miroslav Ćiro Blažević, Emir Spahić, Haris Medunjanin, Saša Papac, Alen Škoro, Samir Bekrić, Enes Mešanović i drugi.