Žele napadača LA Galaxyja
0

Aston Villa želi dovesti Robbieja Keanea na posudbu

Totalsport
Irski 31-godišnji nogometni reprezentativac Robbie Keane, napadač američkog prvaka LA Galaxyja, mogao bi uskoro opet zaigrati u engleskom Premiershipu u kojem ima bogato iskustvo.

Keanea na dvomjesečnu posudbu želi dovesti Aston Villa, tvrdi Goal.com, po istom receptu po kojem je Keaneov saigrač iz LA Galaxyja Landon Donovan dogovorio saradnju s Evertonom (po drugi puta u karijeri) odnosno po kojem bi se francuski napadač njujorškog Red Bulla Thierry Henry trebao pridružiti svom bivšem klubu Arsenalu.

Keane je tokom karijere u Engleskoj igrao za Wolverhampton, Coventry, Leeds United, Tottenham, Liverpool i West Ham. Još je kratko igrao za Inter, te za Celtic. Igranje na posudbi mu nije nepoznato, jer je prije 10 godina igrao u Leeds Unitedu na posudbi iz Intera, prije dvije godine ga je Tottenham posudio Celticu, a prošle sezone West Hamu.

Menadžer Aston Ville Alex McLeish visoko cijeni Keaneova nogometna umijeća. Prošlog januara ga je želio dovesti u Birmingham kojeg je tada vodio, ali se Birmingham s Keaneom nije dogovorio oko njegovih osobnih uslova, pa je irski napadač završio u West Hamu.

Robbie Keane želi biti u punoj formi u omartu kada će početi novo američko prvenstvo. Stoga je još sredinom decembra dogovorio sa svojim bivšim klubom Tottenhamom da će trenirati sa ''Spursima'' do 20. januara. Ukoliko dogovori saradnju s Aston Villom, imat će priliku odigrati sedam utakmica u Premiershipu prije povratka u Kaliforniju. LA Galaxy vjerojatno neće imati ništa protiv, pod uvjetom da Aston Villa odradi svoje obveze po pitanju osiguranja igrača i isplati mu njegova primanja u punom obimu dok je njezin član.