Evropska liga
23

Astana srušila Manchester United, trijumfi Getafea i Krasnodara

N. K.
Astana - Manchester United (Foto: Twitter)
Astana - Manchester United (Foto: Twitter)
Nogometaši Astane pobijedili su na domaćem terenu u okviru 5. kola Evropske lige ekipu Manchester Uniteda rezultatom 2:1 i tako upisali prvi trijumf ove sezone u takmičenju.

Nakon prvih deset minuta nije moglo slutilo da će domaći tako lako doći do pobjede budući da je Lingard doveo Crvene vragove u vodstvo na asistenciju Shawa. Mogao je United u prvom poluvremenu do vrha napuniti mrežu domaćina, ali su napadači zakazali pa je ostalo 0:1.

Kazna za silne promašaje uslijedila je u nastavku meča kada je prvo Shomko izjednačio u 55. minuti, a onda samo sedam minuta kasnije Bernard pogodio svoju mrežu za konačnih 2:1.

United je uprkos svemu ostao na prvom mjestu grupe L s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Alkmaar. Astana je na posljednjem mjestu s tri osvojena boda.

Getafe je uspio slaviti golom Mate kod Trabzonspora rezultatom 1:0, a identičnim rezultatom slavio je i Krasnodar kod kuće protiv Basela. Strijelac je bio Ari iz penala.

Ipak, Basel je prvi u grupi C s 10 bodova, dok Getafe i Krasnodar imaju po devet. Trabzonspor je otpisan na četvrtom mjestu sa samo jednim osvojenim bodom.

Tabela grupe L:

Tabela grupe C: