Igrač Videotona
17

Asmir Suljić: Zadovoljni smo žrijebom, šanse su nam podjednake u duelu s Partizanom

Piše: D. B.
U Nyonu je danas obavljen žrijeb playoffa Evropske lige, a mađarski Videoton, za koji nastupa bh. nogometaš Asmir Suljić, za protivnika je dobio beogradski Partizan. Suljić je za portal Klix.ba komentarisao žrijeb i šanse svog tima, a govorio je i o svojoj karijeri te bh. premijerligašima.

"Današnjim žrijebom smo dobili Partizan i zadovoljni smo, jer smo lako mogli dobiti Marseille ili Zenit. Smatram da su nam šanse podjednake u duelu s beogradskim timom", izjavio je Suljić.

O Partizanu je govorio s respektom, ali vjeruje da trener Videotona Marko Nikolić zna slabosti Beograđana.

"Najveća prednost nam je trener Nikolić, koji je došao upravo iz Partizana. On najbolje poznaje beogradsku ekipu i njene mane. Partizan je sigurno kvalitetan, ima nekoliko odličnih pojedinaca, a ja poznajem Nebojšu Kosovića s kojim sam ranije igrao", rekao je bh. prvotimac Videotona.

Videoton je u 3. pretkolu eliminisao francuski Bordeaux i u usponu je forme.

"Videoton napreduje iz utakmice u utakmicu, igramo onako kako trener zahtijeva od nas, a pobjeda protiv Bordeauxa je pokazatelj da smo na pravom putu. Nadigrali smo ih u svakom smislu", kazao je Suljić.

Svojim statusom i formom je zadovoljan te je fokusiran na klub za koji nastupa.

"Formom mogu biti zadovoljan, skupio sam šest asistencija, a golova još nema. Nadam se da će i to doći. Igrač sam Videotona i fokusiran sam na utakmice koje dolaze. Vidjet ćemo šta donosi budućnost, ali ističem da sam zadovoljan, kao što su i u klubu zadovoljni sa mnom", riječi su našeg sagovornika, koji je ranije nastupao za FK Sarajevo i Ujpest.

Na kraju se osvrnuo na bh. premijerligaše.

"Nastup naših klubova u Evropi je razočarenje za mene. Ostaje borba za Premijer ligu, a favorit je Zrinjski, naravno, uz Željezničar i moje Sarajevo", završio je Suljić.