Nogomet
72

Asmir Suljić zadovoljan igrama u Ujpestu, u tri utakmice upisao dvije asistencije

Piše: D. B.
Bivši igrač FK Sarajevo, Asmir Suljić, ponovo je zauzeo svoje mjestu u timu mađarskog Ujpesta nakon što se uspješno oporavio od povrede. Nakon povratka na teren je upisao dvije asistencije, jednu u kupu, a drugu u mađarskom prvenstvu. Popularni Šejtan oduševljava svojim igrama, kako navijače i stručni štab Ujpesta, tako i mađarske medije.

"Nakon mjesec dana pauze vratio sam se u ekipu na najbolji način i odigrao tri posljednje utakmice. Upisali smo dvije pobjede, a u derbiju sa Ferencvarošem smo odigrali neriješeno. U tom susretu sam proglašen igračem utakmice, a mađarski mediji su me proglasili igračem posljednjeg odigranog kola, tako da sam imao povratak iz snova", izjavio je Suljić za portal Klix.ba.

Svojim statusom u klubu je veoma zadovoljan.

"Imam maksimalno povjerenje stručnog štaba, a to pokušavam opravdati na najbolji mogući način", kazao je Suljić.

Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da se navikne na novi klub i život u Mađarskoj.

"Već sam se navikao na život ovdje, a u klubu imam vrhunske uslove za napredak u karijeri. Slažem se sa saigračima koji su me dobro prihvatili. Najviše se družim s nogometašima koji dolaze iz zemalja u regiji, Vasiljević je dugo u klubu i on se njaviše trudi da se osjećam kao kod kuće", rekao je bivši nogometaš FK Sarajevo.

Prvijenac za Ujpest još uvijek nije postigao, ali se time ne opterećuje.

"Istina je da gol još uvijek nisam postigao, ali me to ne zabrinjava. Upisao sam dvije asistencije, dobro igram, a golovi će doći", smatra popularni Šejtan.

Navijači Ujpesta ga na neki način podsjećaju na navijače FK Sarajevo.

"Navijači su veoma slični i traže da se borimo i ostavimo srce na terenu. Nažalost, zbog lošijih rezultata posjećenost je slaba, ali se navijači polako vraćaju na stadion, tako da očekujemo veliku podršku u uzvratnoj utakmici kupa protiv Ferencvaroša", rekao je Suljić.

On smatra da je mađarska liga nešto kvalitetnija u odnosu na Premijer ligu BiH.

"Mislim da je ovdašnja liga jača od bosanskohercegovačke, jer ovdje igrači imaju sjajne uslove koji se ne mogu ni porediti sa onim koji vladaju u BiH", kazao je Suljić.

Ujpest se nakon 16. kola nalazi na 10. poziciji sa 20 osvojenih bodova, a cilj kluba je osigurati izlazak u Evropu naredne sezone.

Rezultate i dešavanja u FK Sarajevo redovno prati, a nedostaje mu i život u glavnom gradu BiH,

"Nedostaju mi porodica, prijatelji i moje Sarajevo. Pratim apsolutno sve, u kontaktu sam s bivšim saigračima, tako da sam u toku, Sarajevo je u vrhu tabele i slijedi im borba za titulu", rekao je nogometaš Ujpesta, koji je na kraju komentarisao i odlazak Husrefa Musemića s klupe Bordo ekipe, kojeg će zamijeniti Robert Jarni.

"To je odluka kluba koja se mora poštovati. Ja se iskreno nadam da će novi trener napraviti uspjeh, a to je titula. Želim mu mnogo sreće", završio je Suljić.