Nogomet
80

Asmir Suljić za Klix.ba: Izbor u tim sezone je dokaz da sam dobro radio

Piše: D. B.
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Bh. nogometaš i član mađarskog Ujpesta Asmir Suljić uvršten je u najbolji tim sezone OTP Bank Lige. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o ovom značajnom priznanju, igrama u aktuelnoj sezoni i planovima za budućnost.

Suljić je jedini stranac koji je zaslužio svoje mjesto u timu sezone.

"Sigurno je za mene velika stvar to što sam izabran u tim sezone, na polusezoni sam također bio u 'all star' ekipi. Ovo je dokaz da sam radio dobro, činjenica da sam jedini stranac među 11 izabranih igrača dovoljno govori", izjavio je Suljić.

Suljić iza sebe ima dobru sezonu.

"Zadovoljan sam onim što sam pokazao u ovoj sezoni, napredovao sam u nekoliko segmenata, a postigao sam četiri gola uz šest asistencija. Nadam se da moja forma ide uzlaznom putanjom", rekao je nogometaš Ujpesta.

Njegov je klub peti na tebeli, ali ekipa nije zadovoljna jer je ostala bez ijednog trofeja.

"Peti smo, imamo pet pobjeda u nizu i sezonu ćemo završiti u dobroj atmosferi, ali ne možemo biti previše zadovoljni. Prošle sezone smo osvojili kup i superkup, a ove godine ostajemo bez trofeja", kazao je Suljić.

Ovo je najvjerovatnije njegova posljednja sezona u Ujpestu.

"Do kraja prvenstva bih trebao znati gdje ću igrati naredne sezone. Iako imam još tri godine ugovora sa Ujpestom, sigurno ću naredne sezone igrati u nekom drugom klubu", završio je Suljić.