Zvanično
191

Asmir Suljić prvo zimsko pojačanje Sarajeva, nakon osam i po godina ponovo na Koševu

D. P.
Iskusni krilni ofanzivac Asmir Suljić (30) novi je član FK Sarajevo, objavio je klub s Koševa.

Suljić se, nakon osam i po godina igranja u inostranstvu, vratio u Premijer ligu BiH i FK Sarajevo gdje je igrao do 2013. godine.

Ovaj iskusni ofanzivac rastao se prije nekoliko dana s mađarskim Diosgyorom, nakon čega je kao besplatan nogometaš potpisao za Sarajevo na tri godine.

"Presretan sam zbog povratka u voljeni klub, mislim da je ovo pravi korak u mojoj karijeri i jedva čekam ponovo istrčati na teren našeg Koševa. Nadam se da ćemo u ovom narednom periodu ostvariti dobre rezultate i učiniti naše navijače ponosnim", istakao je Asmir Suljić.

Povodom ovog transfera ni predsjednik kluba Ismir Mirvić nije krio veliko zadovoljstvo, posebno jer mu je to prvi ugovor koji je on sklopio sa nekim od igrača FK Sarajevo.

"Asmir se vratio kući, kao pravi simbol Sarajeva i dodatna snaga na putu kojim želimo povesti naš klub. Sretan sam da je baš on prvo pojačanje u novoj eri u kojoj idemo praviti velike iskorake, kod kuće i u Evropi. Idemo graditi veliko Sarajevo!", poručio je Mirvić ističući da će zimski prijelazni rok biti pun uzbuđenja.

Suljić je u Sarajevu igrao u periodu od ljeta 2010. do 2013. godine. Nakon toga igrao je za tri mađarska kluba (Ujpest, MOL Vidi i Diosgyor), poljski Zaglebie Lubin, slovenačku Olimpiju i Maccabi Petah Tikvu iz Izraela.

Dovođenje Suljića prvi je posao kojeg je Sarajevo završilo u zimskom prijelaznom roku. S obzirom na rezultate i najave, očekuje se još nekoliko važnih poslova na Koševu, a prije svega dovođenje trenera nakon što je ekipu napustio Goran Sablić.

Pozicija na krilu bila je prilično deficitarna u Sarajevu tokom zime, a kako može pokriti obje strane, tako je i klub s Koševa vjerovatno dobio adekvatno pojačanje za naredni dio sezone.