9. i 10. juni
61

Asmir Begović u Sarajevu domaćin ljetnog trening kampa za golmane

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: H. M./Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijerligaša Bournemoutha Asmir Begović bit će organizator i domaćin specijaliziranog trening kampa za golmane, koji će se održati u Sarajevu 9. i 10. juna ove godine.

Cilj kampa je da dječacima i djevojčicama između 8 i 16 godina ponudi iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualni rad s vrhunskim trenerima, promocija poštovanja rivala, saigrača i trenera, ali u isto vrijeme i da pruži mladima priliku za zabavu i upoznavanje novih prijatelja.

”Ideja da u Bosni i Hercegovini pokrenemo jedan ovakav kamp nije došla preko noći”, izjavio je Begović, koji je sudjelovao u pripremanju dvodnevnog programa rada i koji će u toku kampa između ostalog i aktivno raditi s polaznicima i pokušati pomoći svojim savjetima.

”Naša zemlja ima veliku golmansku tradiciju i želimo talentovanim golmanima i golmanicama pružiti priliku da se kroz ozbiljan rad na individualnom nivou dodatno razvijaju i steknu nova znanja koja će im pomoći u budućnosti”, dodao je popularni Bega . Broj polaznika kampa, koji će se održavati na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru, je ograničen. Svi zainteresovaniinformacije mogu dobiti na broj +387 62 337954, a prijaviti se putem internet-stranice Kampa (kamp.asmir1.com) ili elektronskom poštom ([email protected]).