35 polaznika
134

Asmir Begović otvorio drugu sezonu svoje golmanske akademije

K. H.
Asmir Begović (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Povremeni reprezentativac BiH Asmir Begović stigao je u Sarajevo gdje je u ponedjeljak otvorio drugu sezonu svoje golmanske akademije.
Begović se u Olimpijskoj dvorani Zetra družio s polaznicima druge sezone njegove golmanske akademije, a on je istakao da je broj mjesta nažalost ograničen na 35 golmana iz razloga što svaki od njih shodno kapacitetu treba dobiti posebnu pažnju.

"Očekujemo još bolji rad u drugoj sezoni, imamo super ekipu s trenerima koji su iskusniji i očekujemo još više dobrih golmana. Mi smo ograničili broj na 35 golmana, možda ćemo dodati još nekoliko, ali za početak godine to je odličan broj jer s obzirom na broj trenera ne želimo izgubiti kvalitet rada. Svaki golman zaslužuje posebnu pažnju i svi oni koji se vide na toj nogometnoj poziciji u budućnosti mogu se prijaviti. Nažalost, nemamo mjesto za sve jer je broj mjesta ipak ograničen", kazao je Begović.

Begović je nakon toga komentarisao i transfer u ekipu Qarabaga u kojoj će boraviti na šestomjesečnoj posudbi.

"Za mene je transfer u Qarabag vrlo važan potez u karijeri, to je klub s velikim ambicijama i finom tradicijom, a za mene je najbitnije da igram redovno i onda ćemo u januaru vidjeti šta i kako dalje. Trudit ću se da branim što je moguće bolje kako bi zaslužio poziv u reprezentaciju BiH kako bih pomogao ekipi da se plasira na Evropsko prvenstvo", rekao je Begović.

Begović je za reprezentaciju BiH skupio 62 nastupa, a posljednji put među stativama je bio prije nešto manje od godinu dana kada je branio u prijateljskom meču protiv Turske.