Nogomet
114

Asmir Begović osnovao fondaciju, želi da se što više djece bavi sportom

Klix.ba
Asmir Begović, bh. reprezentativac i golman engleskog nogometnog kluba Stoke, osnovao je fondaciju koja ima za cilj izgradnju i poboljšanje rekreacijskih sadržaja u Engleskoj, ali i u Bosni i Hercegovini.

Cilj bh. Zmaja je da potakne djecu da budu aktivni, vode zdrav život te učestvuju u raznim sportskim aktivnostima. Zbog toga je i osnovao Fondaciju koja nosi naziv prema njemu i pozvao sve buduće partnere da ga kontaktiraju kako bi zajedno stvorili što bolju budućnost mladima.

"Oduvijek sam želio osnovati fondaciju i na taj način pomoći lokalnoj zajednici, ali i zemlji u kojoj sam rođen - Bosni i Hercegovini. Smatram da sam jako sretan što imam priliku da se bavim sportom koji volim. Također, smatram da je jako bitno da investiramo u buduće generacije", napisao je Asmir, dodavši da je sport strast njemu i njegovoj porodici.

Također, istakao je da su sportske aktivnosti odličan način da se djeca zabave, ali i nauče različite vještine.

Svi koji žele pomoći da Asmirov projekt uspije, preko stranice Fondacije Asmir Begović mogu donirati novac ili kontaktirati našeg reprezentativca i njegov tim te postati jedan od partnera projekta.

Dosadašnji partneri su Nike, Special Olympics i Sells.