Dobre vijesti za Blaževića
0

Asmir Begović branio 90 minuta za Portsmouth

Sarajevo-x.com
Asmir Begović, potencijalni golman bh. reprezentacije proveo je svih 90 minuta na golu engleskog premijerligaša Portsmoutha u utakmici Carling kupa odigranoj u utorak protiv Hereforda.

Nakon što je prvi golman Portsmoutha David James propustio utakmicu zbog povrede koljena, Begović je dobio priliku braniti cijeli susret. Prema pisanju otočkih medija, tu je priliku više nego dobro iskoristio.

On je tokom susreta iskazao potpunu smirenost, a uspio je napraviti nekoliko odličnih intervencija.

U 61. minuti susreta sudija je, nakon starta Begovića nad gostujućim igračem, pokazao na bijelu tačku, što je izazvalo buru protesta kako Begovića tako i ostalih igrača kluba iz Pompeya. Plummer je sa bijele tačke pogodio za Hereford, iako je Begović uspio rukom dotaknuti loptu.

Begović je već branio za mladu selekciju Kanade, ali novim pravilnikom FIFA-e o promjeni dobne granice za igrače koji žele promijeniti svoje fudbalsko državljanstvo, BIH je došla u poziciju da pod svoju zastavu vrati neke igrače koji su iz BIH, ali su nastupali za omladinske selekcije nekih drugih zemalja.

Ukoliko ne bude administrativnih problema, Begović bi bio veliko pojačanje u sastavu naše reprezentacije u kvalifikacijskim utakmicama protiv Armenije i Turske.