Bundesliga
0

Asistencija Salihovića za pobjedu Hoffenheima

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Subotnjim utakmicama nastavljeno je 4. kolo njemačkog nogometnog prvenstva, otvoreno dan ranije domaćom 2-0 pobjedom Borussije iz Mönchengladbacha nad Mainzom.

Bayer je i dalje najuvjerljivija ekipa Bundeslige. Nakon uvodnog remija s Mainzom (2-2) u subotu su upisali treću vezanu pobjedu, ovaj puta 2-1 protiv Bochuma nakon što su morali ganjati rezultatski manjak poslije autogola Friedricha iz 32. minute. Isti se igrač iskupio za svoj propust već devet minuta kasnije, da bi pobjedu sastavu iz Leverkusena donio Kiessling pogotkom iz 68. minute susreta.

Na AWD-Areni Hoffenheim je svladao domaći Hannover 1-0 pogotkom Carlosa Eduarda. Iskoristio je 22-godišnji Brazilac asistenciju Sejada Salihovića u 40. minuti, što je, pokazalo se, bilo dovoljno da Hoffenheim u 4. kolu dođe do prve pobjede.

Do prvoga poraza, pak, stigao je Schalke i to na svojoj Veltins Areni gdje je bolja bila gostujuća ekipa Freiburga. Minimalnih 1-0 iz 40. minute u režiji Južnokorejca Du-Ri Cha ekipi s najslabijim ulaskom u Bundesligu donijelo je prvu pobjedu.

Trener Felix Magath zamijenio je trojicu svojih nogometaša na poluvremenu.

Stuttgart i Nürnberg odigrali su 0-0, a bodove su podijelili i frankfurtski Eintracht i dortmundska Borussija odigravši 1-1.

Bundesliga, 4. kolo:

Bayer - Bochum 2-1 (Friedrich 32-ag / Friedrich 41, Kiessling 68) Eintracht - Borussia (D) 1-1 (Amanatidis 68 / Zidan 62) Hannover - Hoffenheim 0-1 (Eduardo 40) Schalke - Freiburg 0-1 (Cha 40) Stuttgart - Nürnberg 0-0

kasnije:

Bayern - Wolfsburg

nedjelja:

Hertha - Werder HSV - Köln

Redoslijed:  1. Bayer 10, 2. HSV 7 (-1), 3. Schalke 7, 4. Borussia (M) 7, 5. Wolfsburg 6 (-1)...