Nogomet
0

Ashley Cole uhapšen zbog napada na policiju

Sarajevo-x.com
Igrač fudbalskog kluba Chelsea i engleske reprezentacije, Ashley Cole uhapšen je rano jutros nakon što se pijan sukobio s policijom, pišu britanski mediji.

Svjetski poznat fudbaler, 28-godišnji Ashley Cole u četvrtak se našao u središtu skandala nakon što je u pijanom stanju napao policajace u zapadnom Londonu.

Cole je po izlasku iz noćnog kluba u Kensingtonu započeo svađu s policajacima, a kako nije htio prestati s psovkama, policija ga je privela i zadržala u stanici dok se nije smirio i otrijeznio.

Igrač Chelseaja koji sedmično zarađuje i do 100.000 eura platio je kaznu za uznemiravanje službenih lica i u popodnevnim satima je pušten iz pritvora.

Život Ashleya Colea česta je tema britanskih tabloida budući da je fudbaler oženjen s pjevačicom benda Girls Aloud, Cheryl Cole. Prošle godine, tabloidi su otkrili da je tokom 2007. godine u jednom noćnom klubu Ashley prevario suprugu dok je, isto tako, bio pod uticajem alkohola.

Tabloidi su nekoliko puta pisali i da je Cole imao homoseksualne afere pa je spomenuti tražio da se novine izvinu za lažne navode.

Ashley Cole karijeru je kao tinejdžer započeo u Arsenalu u februaru 2000. godine, a od 2006. godine igra u klubu Chelsea na poziciji lijevog beka. Transfer je koštao oko 6 miliona eura.

Za englesku reprezentaciju debitovao je 2001. u meču protiv Albanije.