Daily Mail
0

Ashley Cole odlazi iz Chelseaja

Totalsport
Ashley Cole (Foto: Arhiv/AFP)
Ashley Cole (Foto: Arhiv/AFP)
Lijevi bek engleske nogometne reprezentacije, 32-godišnji Ashley Cole, odbio je produžiti ugovor za jednu godinu i idućeg ljeta će napustiti Chelsea, izvještava Daily Mail.

Kako mu aktuelni ugovor ističe s krajem sezone, Cole će već u januaru moći pregovarati sa zainteresovanim klubovima. Daily Mail navodi da su među njima Real Madrid i Manchester United.

On će biti najnovija žrtva Chelseajeve politike prema veteranima. Uprava kluba nedavno je počela s praksom da svakom igraču iznad 30 godina nudi isključivo jednogodišnje produženje radnog odnosa. Zbog tog su razloga klub prošle sezone napustili Nicolas Anelka i Didier Drogba. Isto bi na kraju sezone, s obzirom na to da mu također ističe ugovor, mogao napraviti 34-godišnji veznjak Frank Lampard.

Dogodi li se to, Stamford Bridge će napustiti praktično cijela okosnica kvalitetne generacije koja je prošle sezone napokon došla do najveće titule - naslova evropskog prvaka. Ne odnosi se to samo na kapitena Johna Terryja, koji ima ugovor do 30. juna 2014., kao i na golmana Petra Čecha, koji je ugovorno vezan do 30. juna 2016. godine.