Promijenio odluku
26

Asamoah Gyan rekao zbogom reprezentaciji pa se vratio nakon poziva predsjednika Gane

Klix.ba
Asamoah Gyan (Foto: EPA-EFE)
Asamoah Gyan (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Gane Asamoah Gyan nedavno je saopćio iznenadnu odluku o povlačenju iz nacionalnog tima zbog oduzimanja kapitenske trake, ali na poziv predsjednika Gane promijenio je svoju odluku i igrat će na predstojećem Afričkom kupu nacija.

Selektor Gane James Kewsi Appiah nedavno je donio odluku o oduzimanju kapitenske trake Gyanu, a kao glavni razlog naveo je da ovaj tamnoputi igrač nema liderske sposobnosti, što je povrijedilo Gyana.

"Ako je odluka selektora da kapitensku traku nosi neko drugi dok sam ja tu, onda ne želim to prihvatiti", rekao je Gyan nakon čega je prekrižio reprezentaciju.

Ipak, da povlačenje kapitena ne prođe tek tako pobrinuo se predsjednik Gane Nana Akufo-Addo koji je zamolio Gyana da povuče svoju odluku.

"Predsjednik me zamolio da povučem odluku, a takav zahtjev jednostavno ne možete odbiti. Bit ću na raspolaganju selektoru za Afrički kup nacija", poručio je igrač turskog Kayserispora.

Afrički kup nacija počinje 21. juna i traje do 19. jula, a Gana će u grupi igrati protiv Kameruna, Benina i Gvineje Bisao.