Nogomet
6

AS: Platini ogorčen na Ronalda i Real zbog nedolaska u Monako

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Prema pisanju madridskog dnevnog lista AS-a, nedolazak nogometaša Cristiana Ronalda na dodjelu nagrade za najboljeg igrača Evrope za prošlu sezonu jako je razljutio predsjednika UEFA-e Michela Platinija.

Portugalski nogometaš Real Madrida nije došao u Monako, jer je znao da nema apsolutno nikakvih šansi za osvajanje nagrade pored Lionela Messija (Barcelona), osvajača španskog prvenstva, i Francka Riberyja, osvajača trostruke krune (Bundesliga, DFB Pokal i Liga prvaka) s Bayernom. Francuz je u konačnici sasvim zasluženo uzeo trofej.

Jedan od bliskih saradnika predsjednika Evropske nogometne organizacije nagovijestio je da je moguća kazna za napadača Real Madrida.

Platini je od četvrtka ujutro bio na telefonskoj liniji s predsjednikom Reala Florentinom Perezom, te je pokušao isposlovati Ronaldov dolazak na dodjelu nagrade. Međutim, Portugalac je umjesto toga otputovao s ekipom u La Corunu, gdje je s visokih 4-0 pobijedio Deportivo u utakmici 'Trofeo Teresa Herrera'.

Lionel Messi je za razliku od Ronalda dostojno podnio poraz u Monaku. Štaviše, uz veliki je smiješak popratio pobjedu Francuza...