Nogomet
0

AS: Nakon svađe s Benitezom, Atletico Madrid želi Callejona

Totalsport
Jose Maria Callejon (Foto: EPA)
Jose Maria Callejon (Foto: EPA)
Nakon što je u medijima odjeknula vijest da je trener Napolija Rafa Benitez potjerao Josea Callejona s treninga u nedjelju, za usluge španskog nogometaša angažovao se aktuelni prvak Primere – Atletico Madrid.

Benitez je u nedjelju zbog nedovoljnog zalaganja izbacio Callejona s treninga, na što je odmah, prenosi španski AS, reagovao Atletico Madrid i krenuo u akciju ispipavanja situacije. Ukoliko su odnosi Callejona i trenera Beniteza uvelike zategnuti, Atletico bi mogao ponovno probati dovesti španjskog napadača, kao što je to pokušao prije otprilike mjesec dana. Tada je 21 milion eura glatko odbijen.

Atletico i dalje traži partnera Mariju Mandžukiću u napadu za iduću sezonu, a Callejon je jedna od velikih želja trenera Diega Simeonea. Druga mu se ispunila ovog ponedjeljka, jer je iz Real Sociedada doveden krilni igrač Antoine Griezmann, koji još mora proći ljekarski pregled i potpisati ugovor.

Spomenimo i da Simeone, prema pisanju AS-a, u vidu ima i drugog Španca, Santija Cazorlu, aktuelnog člana londonskog Arsenala.