Nogomet
0

AS: Kaka još nije potpisao, ali sve je dogovoreno

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španjolski mediji i dalje tvrde da je Real Madrid osigurao potpis Brazilca Kake za sljedećih pet godina, iako upozoravaju da se Chelsea s ''jakim argumentima'' uključio u priču.

Renomirana radijska stanica Cadena Ser prva je u utorak javila da je Realov novi predsjednik Florentino Perez s Milanovim potpredsjednikom Adrianom Gallianijem i Kakinim ocem i menadžerom Boscom Leiteom dogovorio transfer, prema kojem bi Real Kakinom klubu Milanu uplatio 65 miliona eura odštete, dok bi Kaka za petogodišnji ugovor zarađivao 9 miliona eura po sezoni.

  • Transfer Kake u Real još nije službeno završen, ali se sve strane drže da je taj posao dogovoren - piše AS u srijedu.

Drugi španski sportski dnevnik, Marca, predviđa ''da će transfer biti realiziran i završen prije sljedećeg tjedna''.

Kaka je, podsjećamo, trenutno u kadru brazilske reprezentacije koja se priprema za kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 6. juna protiv Urugvaja u Montevideu.

Ipak, AS upozorava da su predstavnici Chelseaja u utorak doputovali u Milan, s namjerom da ''rossonerima'' ponude 80 miliona eura odštete, što bi Kaku učinilo najskupljim nogometašem u povijesti nogometa.

Brazilski nogometaš bi, ukoliko Milan prihvati ponudu Chelseaja, zarađivao 12 miliona eura godišnje, a još bi i njegov otac i menadžer Bosco Leite bio nagrađen s 12 miliona eura provizije.

AS dodaje crticu da bi Carlo Ancelotti, dosadašnji trener Milana koji je proteklih dana ustoličen kao novi menadžer Chelseaja, mogao pokvariti planove Realu, odnosno izvršiti utjecaj na Kaku da mu se pridruži na Stamford Bridgeu.