Previše se opustio
7

Arturo Vidal u alkoholiziranom stanju pokušao pričati s navijačima na Instagramu

K. H.
Veznjak Barcelone Arturo Vidal privukao je puno pažnje nogometne javnosti nakon što je na društvenoj mreži Instagram uključio prijenos uživo i to dok je bio u alkoholiziranom stanju.

Igrači Barcelone dobili su nekoliko slobodnih dana za odmor pred uzvratni meč Lige prvaka protiv Napolija, a koji će igrati na svom Nou Campu, što je Vidal iskoristio i odlučio se u potpunosti opustiti i prepustiti alkoholu, zbog kojeg je ranije u prošlosti također imao probleme.

Nedavno je i sam Vidal govorio o problemu s alkoholom, ali ga je objasnio riječima da ga koristi samo u slobodno vrijeme i da nikada ne bi narušio klupsku disciplinu, odnosno da bira trenutke u kojima će se opustiti.

Iako se ovaj trenutak čini idealnim za takvu priliku jer su igrači Barcelone treuntno na pauzi, jasno je da Vidal svoje raspoloženje nije trebao promovisati na društvenim mrežama te da bi zbog ovog mogao imati puno problema s navijačima, posebno ako protiv Napolija ne odigra na nivou koji se od njega očekuje.

Ranije je i Lionel Messi govorio da Barcelona nema šta tražiti u Ligi prvaka ukoliko ponovi igru iz finiša španske La Lige, a oni su, podsjećamo, prije pauze bili na prvom mjestu na tabeli, da bi nakon povratka La Lige prepustili Real Madridu tron i Kraljevski klub je to do kraja mirno sačuvao i postao prvak.