Žele tri boda
14

Arslan i Salčinović otvorili dušu pred odlučujuće utakmice Čelika

Piše: E. M.
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s konferencije za novinare (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometni klub Čelik sutra će na Bilinom Polju u sklopu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu GOŠK-a iz Gabele, a Zeničani su poručili da samo pobjeda dolazi u obzir.

Šef stručnog štaba NK Čelik Cihat Arslan danas je kazao da svaka utakmica ima poseban značaj, ali da je u završetku sezone najbitnije ostvariti svoje ciljeve.

"Moramo pobijediti važne utakmice, stati na noge i dignuti moral igračima. Ovo je važna utakmica za nas koja će nam vratiti samopouzdanje i tri boda, a u slučaju lošeg rezultata priča bi bila završena za nas", izjavio je Arslan te dodao da se nada dobroj utakmici i pobjedi.

Dodao je da će u slučaju da Čelik ne prođe u evropsko takmičenje napustiti klub. Prvotimac Čelika, jedan od najboljih u klubu, Fenan Salčinović posebno je pohvalio angažman i rad Arslana te je kratko prokomentarisao i svoj odlazak u penziju.

"U životu sam imao 30-ak trenera, a ovo što ovaj čovjek radi besplatno je nezamislivo na ovim prostorima. On iza sebe ima iskustvo i karijeru i to ja ne mogu bacti pod noge. Jednostavno, ne pripada ovdje", kazao je Salčinović te dodao:

"Imao sam dosta problema, povredu mišića, upalu leđa i krajnika, a i trener mi je kazao da nisam dovoljno fizički spreman. Tu sam da pomognem ekipi koliko mogu. Na dispoziciji sam pa šta bude, vidjet ćemo. U dubokom sam razmišljanju o okončanju karijere, novi ugovor na početku sezone nisam prihvatio, a šta će biti do kraja, ne znam".

Utakmica Čelika i GOŠK-a igra se sutra na Bilinom Polju od 17 sati.