Na izlaznim vratima
2

Arsenalov bahati igrač prešao sve granice bezobrazluka, klub mu zabranio treninge

K. H.
Matteo Guendouzi (Foto: EPA-EFE)
Matteo Guendouzi (Foto: EPA-EFE)
Mladi nogometaš Arsenala Matteo Guendouzi nakon niza incidenata koje je napravio u klubu gotovo izvjesno će napustiti London i vrata karijere u redovima Topnika su mu zatvorena.

Guendouzi je u centar pažnje svjetske javnosti dospio nakon poraza Arsenala od Brightona rezultatom 2:1 kada je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka prišao domaćem igraču Nealu Maupayju kojeg je uhvatio za vrat, nakon čega je na terenu nastala velika gužva i nepotrebna tenzija među igračima.

Ovaj mladi igrač klubu je pokušao objasniti incident rekavši kako je želio zaštiti saigrače, no situacija se desila na kraju utakmice, a golman Bernd Leno povredu je doživio u prvom poluvremenu, što je ujedno i razlog sukoba igrača na terenu.

Pomenuta situacija ujedno je bila i "tačka ključanja" između Guendouzija i Arsenala, s obzirom na to da je ovaj mladi igrač ranije pravio probleme. France Football piše da je ovaj veznjak odbio da se izvini Arteti i sportskom direktoru Eduu, a ni razgovor s Davidom Luizom nije puno pomogao.

Guendouzi je tokom pripremnog perioda u Dubaiju imao žestok sukob sa grčkim igračem Sokratisom u trening kampu, a tenzije su se navodno vukle sve do hotela. Nakon svega, francuski veznjak povisio je glas i na Artetu koji je stao na stranu grčkog igrača.

France Football otkriva i to da Guendouzi nije želio prihvatiti savjete čelnih ljudi u klubu, a zbog svega, izgubio je mogućnost da trenira s ekipom i posljednjih sedmica svaki trening odradio je individualno te u tom periodu nijednom nije bio u kombinaciji za utakmice Arsenala.

Guendouzi je u Arsenal stigao 2018. godine iz francuskog Lorienta za devet miliona eura, a svojim dobrim igrama u dresu londonskog kluba uspio je skupiti 11 nastupa za mladu reprezentaciju Francuske. Ipak, ove sezone totalno je ispao iz svih kombinacija, ponajviše zbog svog bahatog ponašanja.