Evropska liga
55

Arsenal zbog straha za sigurnost na finale ide bez Mkhitaryana

Klix.ba
Henrikh Mkhitaryan (Foto: AFP)
Henrikh Mkhitaryan (Foto: AFP)
Arsenal je objavio kako će Henrikh Mkhitaryan (30) propustiti finale Evropske lige zbog straha za njegovu sigurnost u Azerbajdžanu.

"Razočarani smo što moramo objaviti da Mkhitaryan neće putovati s nama na finale protiv Chelseaja. Temeljno smo ispitali sve opcije kako da Henrikh bude s nama, ali nakon razgovora s njim i njegovom porodicom, složili smo se da ne ide s nama. Pisali smo UEFA-i i izrazili zabrinutost njegovom situacijom. Mkhitaryan nam je bio ključan igrač na putu do finala pa je to nogometno veliki gubitak za nas. A tužni smo i što igrač mora propustiti veliko evropsko finale zbog takve stvari. Takva se finala ne igraju često. Mkhitaryan će trenirati i pripremati se s nama dok ekipa za vikend ne ode u Baku", objavio je Arsenal.

Podsjetimo, problem je zbog toga što je Mkhitaryan Armenac, a finale Evropske lige igra se u Azerbajdžanu. Te dvije države se ne vole i uopšte nemaju diplomatske odnose.

Očekivalo da će biti velikih problema s izdavanjem vize Mkhitaryan, a na kraju je definitivno presudila bojazan za sigurnost.