Prijateljski meč
14

Arsenal u Štokholmu savladao Lazio (2:0), Lulić igrao do 61. minute

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala pobijedila je Lazio u prijateljskom meču koji se igrao na Friends areni u Štokholmu rezultatom 2:0 u generalnoj probi pred početak engleskog Premiershipa.

Novi trener Topnika Unai Emery susret je počeo s kombinovanim sastavom, a priliku od prve minute dobio je debitant Lucas Torreira koji je ljetos iz Sampdorije stigao u Arsenal.

Nakon uvodnih 15 minuta u kojima nije bilo puno prilika, Arsenal je stigao u vodstvo. Topnici su odigrali brz kontranapad, lopta je stigla do Iwobija na lijevoj strani, njegov udarac pogađa desnu stativu, ali je na pravom mjestu bio mladi Nelson koji bez većih problema pogađa za 1:0.

Do poluvremena je Lazio imao nekoliko odličnih prilika, najbolju Luis Alberto kada je pogodio prečku, ali nije bilo promjene rezultata.

U drugom poluvremenu i jedan i drugi trener su napravili veliki broj izmjene, pa je shodno tome i ritam utakmice pao, a konačnih 2:0 postavio je Aubameyang u 64. minuti na asistenciju Lacazettea.

Arsenal će prvi meč u Premiershipu igrati protiv Manchester Cityja, a izuzetno težak početak sezone zaokružit će gostovanjem kod Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Za Lazio je danas igrao i bivši reprezentativac BiH Senad Lulić koji je na terenu proveo 61 minutu.