Pobjeda protiv Sheffielda
14

Arsenal u polufinalu FA Cupa, Kolašinac i Mustafi režirali novi komično primljen pogodak

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala plasirala se u polufinale FA cupa pobjedom protiv Sheffield Uniteda na gostujućem terenu rezultatom 2:1.

Prvih 20 minuta meča proteklo je u mirnoj i opreznoj igri s obje strane, a izdvajamo poništen pogodak Lundstrama u osmoj minuti i to nakon intervencije VAR-a, s obzirom na to da je ovaj vezni igrač bio u nedozvoljenoj poziciji.

U 25. minuti Arsenal stiže u vodstvo, a strijelac pogotka s bijele tačke bio je Pepe, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Arsenal je čuvao stečenu prednost i prijetio iz kontranapada, a činilo se da će Topnici do kraja meča uspjeti sačuvati svoju mrežu, no u 87. minuti uslijedila je nova konfuzija odbrani londonskog kluba i još jedan komičan pogodak koji su primili.

Nakon jedne ubačene lopte iz auta, Kolašinac je pokušao izbiti loptu, no pogodio je Mustafija i nakon toga se lopta odbila direktno na nogu McGoldrica koji iz neposredne blizine pogađa za 1:1.

[TWITTER]1277238225749172229[/TWITTER]

Činilo se da će putnik u polufinale biti poznat nakon produžetaka, potencijalno i penala, ali onda u 91. minuti Ceballos pogađa za 2:1 i donosi Arsenalu pobjedu i plasman među četiri najbolje ekipe.

Ranije je nastup u polufinalu osigurao Manchester United, dok će preostali timovi biti poznati nakon duela između Leicestera i Chelseaja, odnosno Newcastlea i Manchester Cityja.