Nogomet
25

Arsenal u fudbalskoj ljepotici podijelio bodove sa Liverpoolom na Anfieldu, Leicester bolji od Tottenhama

Piše: O. T.
Foto: EPA
Fantastičnu utakmicu dostojnu epiteta "derbi kola" na Anfield Roadu odigrali su Liverpool i Arsenal, a meč je završen neriješenim rezultatom 3:3. Gostujuću pobjedu upisao je Leicester u gostima protiv Tottenhama čime je zaključeno 21. kolo Premiershipa.

Liverpool je sjajno otvorio meč. Udarac Cana u 10. minuti Cech odbija u kazneni prostor, loptu je dočekao Firmino i svojim drugim golom u sezoni matira češkog golmana. Samo četiri minute kasnije Ramsey vraća stvari na početak.

Uzbuđenja nisu stala sa tim. Već u 19. minuti prelijepim pogotkom sa 20 metara Firmino drugi put šalje Cecha po loptu u mrežu i ponovi izaziva delirij na tiribinama Anfielda. I opet slavlje nije dugo trajalo. Giroud je pogodio za 2:2 šest minuta kasnije.

Revolveraški početak malo se smirio kako je poluvrijeme odmicalo, ali tempo je i dalje bio brz. Redsi i Topnici pružali su utakmicu "za poželjeti". Firmino je u posljednjoj minuti prvog dijela mogao doći do hattricka da njegova lopta koju je lansirao ka golu nemoćnog Cecha nije samo lagano dodirnula gornji dio prečke.

Na početku drugog poluvremena na jednoj strani je prijetio Cambell, a na drugoj Moreno. Mreže su mirovale sve do 55. minute kada Giroud pogađa za prvo vodstvo Arsenala u ovom meču. Tim Arsena Wengera je pokazao zašto je trenutno prvi favorit za osvajanje titule i tačno u momentima kada se činilo da će odnijeti tri boda pogodio je Joe Allen u 90. minuti za eksploziju na Anfieldu i dječačko slavlje Jurgena Kloppa.

Najveća priča i najljepša priča evropskog fudbala koju piše Leicester i dalje piše lijepa poglavlja. Golom Roberta Hutha tim Claudija Ranierija slavio je u gostima protiv Tottenhama i izjednačio se na vrhu tabele sa Arsenalom.

Tabela: