Premiership
8

Arsenal teškom mukom izvukao bod protiv Leedsa, Pepe dobio besmislen crveni karton

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Susret 9. kola engleskog Premiershipa između Leedsa i Arsenala završen je bez pogodaka.

U prvom poluvremenu Leeds je bio nešto bolji tim i imao je nekoliko dobrihj prilika da dođe u vodstvo, a izdvajamo pokušaje Bamforda u 31. i Klicha u 41. minuti.

S druge strane, šanse za Arsenal u prvom poluvrmenu imali su Aubameyang i Pepe, prvi kada je šutirao preko gola i drugi kada je lopta nakon jednog centaršuta pogodila prečku. Treba reći i to da je teren bio izuzetno težak zbog ogromne količine kiše koja je pala prije i na početku utakmice.

Ključni trenutak meča desio se u 51. minuti kada je napadač Arsenala Nicolas Pepe dobio direktan crveni karton zbog udaranja protivnika, a iako to sudija Taylor u prvi mah nije vidio, VAR tehnologija pomogla je arbitru da zasluženo kazni igrača iz Obale Slonovače.

Nakon toga, Arsenal se u potpunosti povukao i do kraja meča branio se pokušavajući izvući barem bod, a veliku šansu da dođe do vodstva Leeds je imao u 79. minuti kada je Rodrigo pogodio prečku.

U 84. minuti Arsenal je mogao do vodstva, Saka je izašao sam ispred golmana Leedsa, ali nije pogodio za vodstvo Topnika, da bi odmah na drugoj strani Bamford pogodio stativu.

Do kraja meča Leedsa je napadao, ali nije uspio postići gol, pa je susret završen bez pobjednika.

Leeds - Arsenal 0:0

Tabela: