Nogomet
0

Arsenal se uključio u borbu s Manchesterom za Benzemu

Totalsport
Foto: PA
Foto: PA
Prema pisanju londonskog tabloida News of the World, zaoštrila se bitka za kupnjom 21-godišnjeg napadača Lyona i francuske nogometne reprezentacije Karimom Benzemom.

Nakon Real Madrida i Manchester Uniteda u bitku za Lyonovim najboljim strijelcem umiješao se navodno i Arsenal, koji bi u slučaju prodaje Emmanuela Adebayora u Milan bio spreman potrošiti i do 30 miliona eura na njegovu kupovinu.

Nedavno je dopredsjednik Milana Adriano Galliani otvoreno priznao da je stupio u kontakt s Arsenalovim strategom Arseneom Wengerom kako bi porazgovarali o Adebayorovom statusu, a News of the World dodaje da bi se francuski strateg mogao odlučiti na njegovu prodaju jedino u slučaju da osigura Benzemin odlazak.

Iako Arsenal inače nije sklon plaćanju astronomskih svota novca za transfere, pretpostavlja se da bi londonski klub odlaskom togoanskog napadača “utržio” nekih 25 miliona eura i tako skupio novac za Benzemu.

Benzema je u prošloj sezoni zabio 23 gola za Lyon u svim natjecanjima, a aktuelni mu ugovor s klubom istječe u junu 2013. godine.