Prošao je ljekarske
14

Arsenal se konačno riješio najvećeg promašaja ikada, pridružio se Hadžiahmetovićevom Bešiktašu

D. P.
Pepe konačno napušta Arsenal (Foto: Twitter)
Pepe konačno napušta Arsenal (Foto: Twitter)
Najveći transfer promašaj u historiji Arsenala Nicolas Pepe ima novi klub pošto se jutros pridružio Bešiktašu, gdje je i prošao medicinske preglede.

Pepe je pristao preći iz Arsenala u Bešiktaš, prenosi L'Equipe. Jutros je stigao u glavni turski grad gdje je prošao ljekarske preglede i potpisat će ugovor.

Ovaj reprezentativac Obale Slonovače za 80 miliona eura stigao je iz Lillea u Arsenal 2019. godine. Od tog trenutka njegova karijera je krenula silaznom putanjom, a bez ikakvih dilema, ima osnova u tvrdnjama navijača da je i najveći promašaj ikada u klubu.

U međuvremenu je bio na kratkoj posudbi u Nici, da bi sada konačno promijenio klub na permanentnoj osnovi.

[TWITTER]1698665701915971770[/TWITTER]

Pepe (28) pao je u potpunu nemilost nakon što je za trenera imenovan Mikel Arteta, a kako su ostali igrači blistali kod novog trenera, ta odluka je opravdana dobrim rezultatima.

Prema navodima L'Equipea, Arteta je presretan što je Pepe pronašao novi klub, a to mu je omogućio transfer rok koji u Turskoj traje do 15. septembra.

Još uvijek nema informacija koliko bi Pepe trebao koštati Bešiktaš. Kako ima samo jednu godinu preostalog ugovora s Arsenalom, očekuje se da će ga Topnici pustiti za vrlo malo novca.