Izvučeni parovi
5

Arsenal protiv Manchester Uniteda u 4. kolu engleskog FA cupa

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Pobjedom Wolvesa protiv Liverpoola završeno je 3. kolo engleskog FA cupa, a odmah nakon te utakmice izvučeni su parovi naredne runde koja će donijeti veliki derbi između Arsenala i Manchester Uniteda.

Arsenal je u subotu pobijedio Blackpool u gostima rezultatom 3:0, a većih problema nije imao ni Manchester United koji je s pola snage pobijedio Reading na Old Traffordu. Ove dvije ekipe sastat će se u 4. kolu, što je ujedno i derbi naredne faze najmasovnijeg nogometnog takmičenja u Engleskoj, a susret se igra 25. januara.

Ovo će ujedno biti i duel ekipa s najviše osvojenih FA cupova u historiji s obzirom na to da Arsenal ima 13. titula, a United jednu manje.

Manchester City će igrati protiv Burnleyja na svom terenu, dok će Chelsea čekati boljeg iz ponovljenog duela Sheffielda i Lutona. Crystal Palace će na svom terenu ugostiti Tottenham, a vrijedi izdvojiti i duel između Millwalla i Evertona.

Parovi 4. kola engleskog FA cupa:

Swansea City - Gillingham AFC Wimbledon - West Ham Shrewsbury - Stoke/Wolverhampton Millwall - Everton

Brighton - West Brom Bristol City - Bolton Accrington - Derby/Southampton Doncaster Rovers - Oldham Chelsea - Sheffield/Luton Newcastle - Blackburn/Watford Middlesbrough - Newport Man City - Burnley Arsenal - Manchester United Barnet - Brentford Portsmouth - QPR

Crystal Palace - Tottenham