FA Cup
25

Arsenal preživio "paljbu" pa u nastavku meča izbacio Leeds, Kolašincu 90 minuta

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala plasirali su se u 4. kola FA Cupa nakon što su večeras na Emiratesu pobijedili ekipu Leedsa rezultatom 1:0.

Gosti su od samog početka krenuli žestoko, a nakon što je golman odbranio opasan udarac Harrisona, Bamford je pogodio prečku Arsenalovog gola.

Redale su se prilike pred Arsenalovim golom i do odlaska na odmor. Prvo je Martinez sjajno odbranio udarac Whitea, neprecizan je potom bio Alioski, kojem je kasnije Martinez još jednom odlično odbranio. S druge strane, Arsenal u prvom poluvremenu nije imao niti jednu ozbiljnu priliku. Zanimljivo da je Leeds u prvom poluvremenu imao čak 15 šuteva ka golu domaćih.

Ipak, u nastavku druga slika na terenu. Lacazette je već u 51. minuti pogodio prečku, a onda mu je Meslier lagano odbranio udarac.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Igralo se brzo. Leeds je ponovo zaprijetio preko Bamforda, a kazna za sve promašaje gostiju uslijedila je u 55. minuti kada je Nelson postigao jedini pogodak na meču.

Arsenal je puno bolje izgledao u drugom, a Meslier se ispriječio u 76. minuti kada je u velikoj prilici bio Martinelli. Leeds se nije uspio nametnuti do kraja meča pa su se večeras oprostili do FA Cupa.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je igrao svih 90 minuta za pobjedničku ekipu, a zaradio je i žuti karton.