Nogomet
0

Arsenal potvrdio Campbella, Senderos na izlaznim vratima

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Menadžer Arsenala Arsene Wenger potvrdio je da će 35-godišnji engleski odbrambeni igrač Sol Campbell u drugom dijelu sezone opet biti član njegove ekipe, za koju je igrao od 2001. do 2006. godine.

Campbell je u Arsenal stigao 2001. godine iz redova rivala iz istog dijela Londona Tottenhama, te se među ''topnicima'' zadržao pet godina. Potom je tri sezone odigrao u Portsmouthu, a početkom ove sezone potpisao je za engleskog četveroligaša Notts County, ali je taj klub napustio nakon samo jedne odigrane utakmice!

Campbell je, nakon što je postao igrač bez angažmana, trenirao s Arsenalom, a petak je potvrđeno da će postati i službeno član ekipe do kraja ove sezone.

"To, međutim, ne znači da će Campbell imati zagarantirano mjesto u ekipi. Trenutno su naša prva dva srednja odbrambena igrača William Gallas i Thomas Vermaelen. Za nas je dobro da smo dobili Campbella koji će nam pomoći do kraja sezone, a za njega je ovo odlična prilika u smislu dokazivanja da još uvijek može igrati u Premiershipu", kaže Wenger.

Nakon što je ''procurila'' vijest o Campbellovom definitivnom dolasku na Emirates, švicarski odbrambeni igrač Philippe Senderos odlučio je potražiti novi klub, jer je shvatio da u Arsenalu za njega neće biti puno prilike. Potvrdio je to i Wenger.

"Moguće je da će Senderos do kraja zimskog prijelaznog roka napustiti naš klub, ali to ponajprije ovisi o njemu, odnosno o njegovom izboru i mogućnostima za transfer. Mogu reći da ga razumijem, nikome nije cilj - ne igrati. Nisam razočaran zbog njega, mi u klubu želimo sretne i zadovoljne igrače, trudimo se da većina njih budu zadovoljni", pojasnio je Wenger.